Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jul 2015. 13:33

Izabrana predśednica Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Shodno članu 89 Zakona o sprječavanju korupcije, na danas održanoj drugoj śednici Savjeta Agencije, koja je na predlog Vanje Ćalović, članice Savjeta Agencije, bila otvorena za javnost, za predśednicu Savjeta Agencije jednoglasno je izabrana Goranka Vučinić.

Śednici Savjeta, po pozivu je prisustvovao i generalni sekretar Skupštine Crne Gore, Siniša Stanković, koji je tom prilikom Savjetu poželio uspješan budući rad. Predśedavajuća Goranka Vučinić, koordinatorka Savjeta Agencije, se u ime Savjeta, zahvalila Skupštini Crne Gore na stvaranju prostornih i drugih uslova za početak rada Savjeta Agencije.

U nastavku śednice članovi Savjeta Agencije su utvrdili sadržaj Javnog konkursa za izbor direktora Agencije za sprječavanje korupcije, i jednoglasno odlučili da se konkurs objavi 24. avgusta 2015. godine, u štampanim medijima: „Pobjeda“, „Dan“, ND „Vijesti“, i „Dnevne novine“, kao i na web sajtu Skupštine Crne Gore.

Savjet Agencije je formirao i Radnu grupu, u sastavu: Vanja Ćalović i Bojan Obrenović, koji će, u saradnji sa ostalim članovima Savjeta, pripremiti predlog poslovnika o radu Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

Članovi Savjeta Agencije su se usaglasili oko neophodnosti obezbjeđivanja budžetskih sredstava za rad Savjeta i direktora Agencije za sprječavanje korupcije, do 1. januara 2016. godine, i odlučili da se tim povodom obrate Ministarstvu finansija.

Savjet Agencije se obratio Aleksandru Andriji Pejoviću, glavnom pregovaraču za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore u Evropskoj uniji, zahtjevom za podršku eksperata koji imaju slična iskustva u radu Agencija u drugim zemljama, za izradu podzakonskih akata, kao i pomoć stručnjaka za informacioni sistem, nadzor i administrativnu istragu finansiranja političkih partija, sukoba interesa i nezakonitog bogaćenja javnih funkcionera, kao i eksperata sa iskustvom u radu sa zviždačima.

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker