Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 23. septembar 2015. 13:41

Rastoder i Stanković u Zagrebu na konferenciji „Medijski javni servisi i parlamenti u zemljama proširenja“

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifat Rastoder i generalni sekretar Skupštine Siniša Stanković učestvuju na međuparlamentarnoj konferenciji na temu: „Medijski javni servisi i parlamenti u zemljama proširenja“

Konferencija, čiji je domaćin Delegacija Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i saborski Odbor za informisanje, informatizacijuimedije, bićeodržana 24. i 25. septembra u Zagrebu.

U uvodnom dijelu konferencije učesnicima će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, članica Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove Eleni Theocharous, direktorica Evropske radiodifuzne unije Ingrid Deltenre, šef Delegacije Hrvatskog sabora u PSSE Gvozden Flego i generalni direktor Hrvatske radio-televizije Goran Radman.

Na konferenciji će biti riječi o ulozi medijskih javnih servisa, postupcima imenovanja u tijela medijskog javnog servisa, odnosu između parlamenata, građana i emitera, parlamentarnim kanalima, kao i o medijskom praćenju izbora za Evropski parlament.

Učesnici konferencije su predstavnici parlamenata zemalja Zapadnog Balkana i Evropskog parlamenta, predstavnici Evropske radiodifuzne unije, medijskih javnih servisa, privatnih emitera, Savjeta za regionalnu saradnju, Hrvastkog novinarskog društva, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Zagrebu i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Iz Skupštine Crne Gore na konfenciji će učestvovati predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifat Rastoder i generalni sekretar Skupštine Siniša Stanković.

Tokom boravka u Zagrebu, generalni sekretar Skupštine Siniša Stanković sastaće se sa generalnom sekretarkom Hrvatskog sabora Lidijom Bagarić.

« Jun 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

video-stream

youtubec

SCG flcker