Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 15. oktobar 2015. 15:43

Članovi GRETA delegacije razgovarali sa predstavnicima skupštinskih odbora

Predstavnici šest radnih tijela Skupštine Crne Gore sastali su se danas sa članovima delegacije GRETA, koji borave u Crnoj Gori, nastavljujući drugi krug evaluacije implementacije Konvencije Savjeta Evrope za borbu protiv trgovine ljudima.

Na dva odvojena sastanka, poslanici su upoznali eksperte GRETE sa načinom tretiranja pitanja trgovine ljudima, prvenstveno kroz zakonodavnu aktivnost. Istaknut je značaj ratifikacije Konvencije Savjeta Evrope za borbu protiv trgovine ljudima, ali i izmjena Krivičnog zakonika, upravo na bazi ranijih preporuka GRETE, a poseban fokus stavljen je na predstavljanje konkretnih aktivnosti radnih tijela kojima se snaži položaj žena i djece.  

Eksperti GRETA-e iskazali su zadovoljstvo kvalitetom zakonodavnih aktivnosti, upoznajući sagovornike sa sljedećom evaluacionom fazom, koja se tiče slanja prve verzije Izvještaja na upoznavanje i komentare.

Razgovarali su: dr Halil Duković, predśednik Odbora za ljudska prava i slobode, Nada Drobnjak, predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Nikola Gegaj, član Odbora za rodnu ravnopravnost, Srđan Perić, član Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Rifat Rastoder, predśednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Snežana Jonica, zamjenica predśednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Miodrag Vuković, predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Delegaciju GRETA-e činili su: Rita Theodorou Superman, Mihai Serban i Markus Lehner, predstavnici petnaestočlane grupe nezavisnih i nepristrasnih eksperata iz zemalja potpisnica konvencije SE. 

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker