Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 772
subota, 27. oktobar 2012. 14:29

Počela Druga međunarodna konferencija „Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta u zemljama Zapadnog Balkana”

Prvog dana konferencije održane dvije sesije.

Druga regionalna konferencija „Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta u zemljama Zapadnog Balkana”, Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije zemalja Zapadnog Balkana, organizovana uz podršku Vestminstereske fondacije za demokratiju, započela je danas u Miločeru. Domaćin, predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović, otvorio je konferenciju. Predśednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić uputio je TELEGRAM povodom otvaranja Druge regionalne konferencije. 

Prvog dana konferencije, kroz dvije sesije, učesnicima su se obratili i: Alex Romaniuc, direktor Programa za Evropu, Vestminsterske fondacje za demokratiju; Beriz Belkić, bivši predsjedavajući Parlamenta Bosne i Hercegovine; Danijela Martinović, Rukovodilac Odbora za ekonomske reforme i razvoj, Skupštine Federacije Bosne i Hercegovine; Slavica Penev, istraživač senior u Institutu ekonomskih nauka, Beograd; Vesna Kovač, zamjenik predśednika Skupštine Srbije i predśednik Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava; Vladanka Alvirović, predśednik Odbora za ekonomska pitanja, Parlament Makedonije; Nevenka Savić, Direktor Direkcije za Evropske integracije Bosne i Hercegovine. 

U fokusu konferencije bili su rezultati regionalne studije - Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta, razmatranje mogućnosti za proširenje djelovanja odbora za ekonomiju i finansije u smjeru jačanja njihove uloge u tom procesu, usaglašavanje sadržaja programa sa svim parlamentima Zapadnog Balkana koji su članovi mreže, uključujuči i ciljeve koji bi trebalo da se ispune do 2015. godine i korake koji su neophodni da se ciljevi ostvare. 

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore, Damir Davidović, je  učestvovao u diskusiji koja se odnosila na ulogu parlamenata u regulatornoj reformi i procesu ekonomskih reformi. 

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović, imao je izlaganje koje se odnosilo na progres zemalja Zapadnog Balkana u trenziciji prilikom procesa integracije u Evropsku uniju. 

Najavljeno je i usvajanje zaključaka sa konferencije Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije zemalja Zapadnog Balkana.

« Jun 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

video-stream

youtubec

SCG flcker