Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 772
petak, 26. oktobar 2012. 14:36

Druga međunarodna konferencija „Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta u zemljama Zapadnog Balkana”, Miločer, 26 -28. oktobar 2012.

Konferencija predstavlja sastanak Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije zemalja Zapadnog Balkana.

Druga međunarodna konferencija „Jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta u zemljama Zapadnog Balkana” će se održati 26 -28. oktobra 2012. godine u Miločeru. Konferencija, koja će se održati uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju, predstavlja sastanak Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije zemalja Zapadnog Balkana, osnovane na Regionalnoj parlamentarnoj konferenciji u Beogradu, u martu 2009. godine, s ciljem unaprijeđenja saradnje među parlamentima iz ovog regiona. 

U fokusu radne konferencije biće rezultati regionalne studije - jačanje uloge parlamenata i vlada u promovisanju konkurentnosti i ekonomskog rasta,razmatranje mogućnosti za proširenje djelovanja odbora za ekonomiju i finansije u smjeru jačanja njihove uloge u tom procesu, usaglašavanje sadržaja programa sa svim parlamentima Zapadnog Balkana koji su članovi mreže, uključujuči i ciljeve koji bi trebalo da se ispune do 2015. godine i korake koji su neophodni da se ciljevi ostvare. 

Učesnici konferencije su članovi parlamenata, uključujući i šefove i članove parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije, eksperte i savjetnike iz parlamenata, te predstavnici vlada i stručnjaci koji predstavljaju zemlje Zapadnog Balkana i međunarodne organizacije.  

Konferenciji će prisustvovati predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, Aleksandar Damjanović, generalni sekretar Skupštine, Damir Davidović, kao i predstavnici Službe Odbora.

« Jun 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

video-stream

youtubec

SCG flcker