Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. maj 2016. 16:13

Odjeljenje za odnose sa javnošću i protokol: Saopštenje povodom informacija objavljenih u medijima

Povodom neobjektivnih informacija objavljenih danas u nekim medijima, koje se tiču ulaska u zgradu Skupštine lica čije je prisustvo zahtijevao Klub poslanika Demokratskog fronta, u cilju istinitog informisanja javnosti, smatramo da je potrebno da još jedanput pojasnimo relevantne činjenice.

Zahtjev Kluba poslanika Demokratskog fronta odobren je 25. aprila ove godine, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem redu u zgradi Skupštine Crne Gore, kada je i dostavljen Službi obezbjeđenja Skupštine, a ne pet, niti deset minuta prije dolaska tih osoba, kako je preneseno.

Poslove održavanja reda u zgradi Skupštine i prostoru oko zgrade vrši posebna služba Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je odgovorna za pravilno postupanje prilikom korišćenja službenih i drugih ulaza u zgradu, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima i Odlukom o određivanju lica i objekata koje obezbjeđuje Uprava policije, kao i prema Pravilniku o unutrašnjem redu u zgradi Skupštine Crne Gore.

Posebno napominjemo, od strane nadležnog organa – Ministarstva unutrašnjih poslova, nijesmo dobili bilo kakvu informaciju da je u odnosu na navedena lica izvršena bezbjednosna provjera, odnosno, da ista iz bezbjednosnih razloga ne smiju da uđu u Skupštinu Crne Gore.

 

 

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker