Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 31. maj 2016. 13:31

Delegacija Skupštine Crne Gore učestvovala na Interparlamentarnoj konferenciji u Briselu

Tema „Interakcija političkih grupa, partija i vlade u procesu evropskih integracija“

Četvoročlana delegacija Skupštine Crne Gore učestvovala je na Interparlamentarnoj konferenciji „Interakcija političkih grupa, partija i vlade u procesu evropskih integracija“, koja je u organizaciji Evropskog parlamenta održana juče i danas u Briselu.

Na konferenciji je istaknuta važnost održavanja susreta ove vrste na kojima predstavnici zemlja kandidata i poslanici Evropskog parlamenta imaju priliku da razmijene mišljenja, stavove i dileme sa kojima se suočavaju.

Teme koje su bile u fokusu sastanka su uloga partija u procesu EU integracija, političke partije u parlamentima, odnos vlasti i opozicije, transparentnost, etički kodeks poslanika, kao i važnost povezivanja poslanika sa građanima.

Tokom diskusije učesnici su razmijenili mišljenja i iskustva i predstavili izazove sa kojima se zemlje kandidati suočavaju na putu ka Evropskoj uniji iz ugla poslanika i uloge parlamenata u ovom procesu. Posebna pažnja bila je posvećena i problemima sa kojima se EU trenutno suočava, kao što je aktuelno pitanje migracija.

U Delegaciji Skupštine Crne Gore bile su poslanice Žana Filipović, Ljerka Dragičević, Snežana Jonica i  poslanik Izet Bralić. 

 

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker