Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 02. septembar 2016. 12:41

Poslanica Ljerka Dragičević održala sastanak sa predstavnicima ZIKS-a

Poslanica HGI-a u Skupštini Crne Gore i šef Kluba poslanika albanske partije FORCA, HGI i LPCG Ljerka Dragičević sastala se danas sa predstavnicima ZIKS-a , predsjednikom Sindikata, Nenadom Rakočevićem i članom Glavnog odbora Sindikata, Predragom Spasojevićem.

Oni su iznijeli svoj problem koji se odnosi na Zakon o zaradama u javnom sektoru, u kojem oni, kao zaposleni u ZIKS-u, nijesu prepoznati. Zato oni traže izmjene i dopune Zakona o zaradama u javnom sektoru.

S obzirom na to da se  poslovi koje obavljaju svi zaposleni u ZIKS-u ne mogu mjeriti u odnosu na druge zaposlene u javnom sektoru, oni su naveli - da je potpuno opravdano da budu prepoznati i da se njihova zarada reguliše posebnim aktom.

Takođe, smatraju da bi Ministarstvo pravde u čijoj su nadležnosti, trebalo da Ministarstvu finansija uputi Predlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama u javnom sektoru, te da u saradnji sa Sindikatom ZIKS-a pripremi i adekvatnu uredbu o visini koeficijenta za zaposlene u ZIKS-u, a isto mogu da urade i poslanici.

Poslanica Dragičević će ih podržati u tome.

 

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker