Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. decembar 2013. 19:20

Održan pripremni sastanak poslanika Skupštine Crne Gore - članova Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP)

Razgovarano o predlogu dnevnog reda predstojećeg sastanka POSP-a koji će biti održan 11. i 12. decembra u Strazburu

Na današnjem pripremnom sastanku, poslanici Skupštine Crne Gore - članovi POSP-a, razgovarali su o predlogu dnevnog reda Sedmog sastanka koji će biti održan u srijedu i četvrtak, 11. i 12. decembra 2013. godine, u zgradi Evropskog parlamenta, u Strazburu.

Poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta na Sedmom sastanku POSP-a razogovaraće o: praćenju preporuka usvojenih na Šestom sastanku POSP-a u Podgorici; sprovođenju zakonodavstva u borbi protiv organizovanog kriminala i sudskoj praksi u ovoj oblasti; instrumentima za borbu protiv korupcije, uključujući politike i praksu u vezi sa - javnim nabavkama, zaštitom novinara istraživača i „zviždača“ i zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Na pripremnom sastanku određeni su i izvjestioci za pojedine teme, iz reda parlamentarne većine i opozicije, i to: Koča Pavlović i Milutin Simović za tačku dnevnog reda posvećenu praćenju preporuka sa prethodnog sastanka, Darko Pajović i Obrad Mišo Stanišić za tačku posvećenu borbi protiv organizovanog kriminala, Predrag Bulatović i Miodrag Vuković za tačku posvećenu borbi protiv korupcije i Dritan Abazović i Suljo Mustafić u okviru teme o zaštiti ljudskih prava i sloboda.

Delegaciju Skupštine Crne Gore koja će učestvovati na Sedmom sastanku POSP-a čine kopredśedavajući Ranko Krivokapić, zamjenik predśedavajućeg Slaven Radunović i članovi odbora: Suljo Mustafić, mr Milutin Simović, doc. dr Miodrag Vuković, Obrad Mišo Stanišić, Mevludin Nuhodžić, Nada Drobnjak, mr Damir Šehović, Koča Pavlović, Predrag Bulatović, Darko Pajović i mr Dritan Abazović.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, obrazovan je u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Čine ga po četrnaest članova iz Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.