Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 11. decembar 2013. 09:22

Sedmi sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) počinje danas u Strazburu

Poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta na sastanku POSP-a razmotriće aktuelna pitanja u Crnoj Gori  

Na Sedmom sastanku POSP-a koji će biti održan 11. i 12. decembra u Strazburu, poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razgovaraće o sljedećim temama: praćenju preporuka usvojenih na šestom sastanku POSP-a u Podgorici, sprovođenju zakonodavstva u borbi protiv organizovanog kriminala i sudskoj praksi u ovoj oblasti, instrumentima za borbu protiv korupcije, uključujući politike i praksu u vezi sa javnim nabavkama, zaštitom novinara istraživača i „zviždača“ i zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Delegaciju Skupštine Crne Gore koja učestvuje na Sedmom sastanku POSP-a čine kopredśedavajući Ranko Krivokapić, zamjenik predśedavajućeg Slaven Radunović i članovi odbora: Suljo Mustafić, mr Milutin Simović, doc. dr Miodrag Vuković, Obrad Mišo Stanišić, Mevludin Nuhodžić, Nada Drobnjak, mr Damir Šehović, Koča Pavlović, Predrag Bulatović, Darko Pajović i mr Dritan Abazović.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje obrazovan je u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Čine ga po četrnaest članova iz Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.