Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. mart 2014. 17:25

Održan pripremni sastanak poslanika Skupštine Crne Gore - članova POSP-a

Na današnjem pripremnom sastanku razgovarano je o predlogu dnevnog reda osmog sastanka Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koji će biti održan 25. i 26. marta 2014. godine, u Velikoj sali Skupštine Crne Gore.

Poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta, na osmom sastanku POSP-a, razogovaraće o: trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosa između Evropske unije i Crne Gore; praćenju preporuka usvojenih na prethodnom sastanku održanom u Strazburu; nasilju nad novinarima; borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i javnim finansijama i ekonomskim reformama.

Na pripremnom sastanku određeni su i izvjestioci za pojedine tačke dnevnog reda, iz reda parlamentarne većine i opozicije.

POSP je obrazovan u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ovaj odbor čine po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.