Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 25. mart 2014. 07:22

Danas počinje sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP)

Osmom sastanku Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koji se održava u Podgorici, kopredśedavaće predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predśedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Kosovom Eduard Kukan.

U uvodnom dijelu, prisutnima će se obratiti i potpreśednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, ambasador Republike Grčke u Crnoj Gori Nj.E. Ilias Fotopoulos, u ime predśedavanja Savjetu Evropske unije, i šef Jedinice za Crnu Goru i Island Dirk Lange, u ime Evropske komisije.

Na osmom sastanku POSP-a poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razgovaraće o trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosa između Evropske unije i Crne Gore, o praćenju preporuka usvojenih na prethodnom sastanku održanom u Strazburu, o nasilju nad novinarima, o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i o javnim finansijama i ekonomskim reformama. Kao i na svakom sastanku POSP-a, na dnevnom redu je i Prijedlog deklaracije i preporuka, čije je razmatranje predviđeno drugog dana sastanka.

Na konferenciji za novinare zakazanoj za śutra, 26. marta 2014. godine, u 12.30 sati, govoriće predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predśedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Kosovom Eduard Kukan.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, obrazovan je u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ovaj odbor čine po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.

Osmi sastanak Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) biće održan danas, u terminu od 15.30 do 18.30 sati i u śutra, 26. marta 2014. godine, u terminu od 9.00 do 12.30 sati, u Velikoj sali Skupštine Crne Gore.

Novinari, snimatelji i fotoreporteri koji nemaju stalne akreditacije, za ovaj događaj mogu se akreditovati do 11.00 sati, putem faxa: 245-125 ili elektronskom poštom na adresu: press@skupstina.me