Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
utorak, 27. novembar 2012. 12:43

Peti sastanak Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje počinje śutra u Briselu

Poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta na sastanku Parlamentarnog odbora razmotriće aktuelna pitanja u Crnoj Gori.

Na dnevnom redu petog sastanka Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje biće aktuelna pitanja u svjetlu ispunjavanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, od značaja za Crnu Goru, kao i za samu Skupštinu. Poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razmotriće praćenje preporuka usvojenih na prethodnom sastanku POSP-a u Podgorici, a zatim i druge teme predviđene dnevnim redom - nadgledanje toka pregovora i druge raspoložive nadzorne mehanizme Skupštine, regionalnu saradnju, napredak ostvaren u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i ekonomska kretanja. Na kraju dvodnevnog sastanka, očekuje se da Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje usvoji Deklaraciju i preporuke.

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje formiran je u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i čine ga po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta. Nakon konstituisanja 25. saziva Skupštine Crne Gore, Kolegijum predśednika Skupštine, na drugom sastanku održanom 12. novembra, donio je Odluku o imenovanju članova Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje. Članovi POSP-a iz Skupštine Crne Gore su Ranko Krivokapić, predśedavajući, Slaven Radunović, zamjenik predśedavajućeg, mr Milutin Simović, mr Predrag Bošković, doc. dr Miodrag Vuković, Obrad Mišo Stanišić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Raško Konjević, Koča Pavlović, Predrag Bulatović, Srđan Milić, Darko Pajović i mr Dritan Abazović.

Kako je uobičajeno, sastanak će biti i prilika za razmjenu mišljenja predstavnika Vlade Crne Gore, Savjeta EU i Evropske komisije o stanju odnosa između Evropske unije i Crne Gore. U ime Vlade Crne Gore sastanku će prisustvovati Duško Marković, potpredśednik Vlade i ministar pravde i ljudskih prava i Nebojša Kaluđerović, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, a u ime Evropske komisije Aleksandra Cas-Granje, direktorka Direktorata B (Hrvatska, Crna Gora, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Turska, Island) u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje.