Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
srijeda, 21. novembar 2012. 12:59

Održan pripremni sastanak poslanika Skupštine Crne Gore, članova POSP-a

Razmotren  dnevni red petog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Na prvom pripremnom sastanku poslanika Skupštine Crne Gore, članova Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), razmatrani su dnevni red i teme petog sastanka Parlamentarnog odbora, koji će biti održan 28. i 29. novembra 2012. godine u Briselu. 

Ovo je bio i prvi sastanak crnogorskog dijela Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje u novom sastavu, nakon što je Kolegijum predśednika Skupštine, na drugom sastanku održanom 12. novembra, donio Odluku o imenovanju članova Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje. Članovi POSP-a iz Skupštine Crne Gore su Ranko Krivokapić, predśedavajući, mr Milutin Simović, mr Predrag Bošković, doc. dr Miodrag Vuković, Obrad Mišo Stanišić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Raško Konjević, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Predrag Bulatović, Srđan Milić, Darko Pajović i mr Dritan Abazović.

Na današnjem pripremnom sastanku za zamjenika predśedavajućeg izabran je poslanik Slaven Radunović. Takođe su određeni izvjestioci za sve tačke dnevnog reda iz redova parlamentarne većine i opozicije.

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje, formiran je u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i čine ga po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta. Parlamentarni odbor sastaje se dva puta godišnje, u Podgorici i Briselu. 

Poslanici su danas dogovorili i da će organizovati još jedan pripremni sastanak POSP-a prije susreta u Briselu.