Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 30. jul 2013. 23:33

Završena deseta śednica prvog redovnog zasijedanja u 2013. godini

Usvojeno deset predloga zakona i jedan izvještaj

Četvrtog dana desete śednice prvog redovnog zasijedanja u 2013. godini, poslanici su usvojili: Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, Predlog zakona o izmjenama i dopunama opšteg Zakona o obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stručnom obrazovanju, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gimnaziji, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Predlog zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori, kao i Izvještaj o radu Komisije za sprečavanje sukoba interesa za 2012. godinu.

Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore, Godišnji izvještaj Sudskog savjeta za 2012. godinu, Izvještaj o radu Državnog tužilaštva i Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta za 2012. godinu, nisu dobili potrebnu većinu.

U okviru tačke Izbori i imenovanja, poslanici prof.dr Branko Radulović i Borislav Banović, izabrani su za dva predstavnika Skupštine Crne Gore u Senat Prijestonice. Takođe, za predśednika Državne revizorske institucije, imenovan je dr Milan Dabović, dok je za člana Državne revizorske institucije, imenovan Nikola Kovačević.

Nakon desete śednice prvog redovnog zasijedanja u 2013. godini, poslanici su završili osmu śednicu prvog redovnog zasijedanja, na kojoj su usvojili: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, Godišnji izvještaj o radu Centralne banke za 2012. godinu, sa: Finansijskim izvještajem Centralne banke Crne Gore za 2012. godinu, Mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora i Izvještajem o stabilnosti finansijskog sistema i o stabilnosti cijena za 2012. godinu, Predlog zaključaka Odbora za ekonomiju, finansije i budžet povodom Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2012. godinu, dok Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti nije dobio potrebnu većinu.

Poslanici će nastaviti rad śutra, dvanaestom śednicom prvog redovnog zasijedanja, čiji je početak planiran za 12 sati.

 

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker