Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 28. decembar 2014. 01:00

Završeno drugo redovno zasijedanje Skupštine Crne Gore u 2014. godini

Završene sedma i deveta śednica drugog redovnog zasijedanja

Osmog, ujedno i posljednjeg dana sedme śednice drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2014. godini, u okviru tačke Izbori i imenovanja, za potpredśednika Skupštine Crne Gore izabran je mr Milutin Simović.

Usvojeni su sljedeći predlozi zakona: Predlog zakona o Završnom računu Budžeta Crne Gore za 2013. godinu, sa:Izvještajem o reviziji Završnog računa Budžeta Crne Gore za 2013. godinu i Godišnjim izvještajem o izvršenim revizijama i aktivnostima Državne revizorske institucije za period oktobar 2013 – oktobar 2014. godine, predlozi finansijskih izvještaja sa izvještajima o radu nezavisnih regulatornih tijela za 2013. godinu, i to:Regulatorne agencije za energetiku, Agencije za elektronske medije, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Agencije za nadzor osiguranja, Agencije za ljekove i medicinska sredstva i Komisije za hartije od vrijednosti; Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu; predlozi finansijskih planova sa planovima rada za 2015. godinu nezavisnih regulatornih tijela i to: Regulatorne agencije za energetiku, Agencije za elektronske medije, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Agencije za nadzor osiguranja, Agencije za ljekove i medicinska sredstva i Komisije za hartije od vrijednosti; Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o radu pomoraca iz 2006. Godine; Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju „Resolute Support - (RS)" u Avganistanu; Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola 2 Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini i Dodatnog protokola 3 Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini; Predlog zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim okupljanjima; Predlog odluke o izdavanju i finansiranju javnog glasila nedjeljnika na albanskom jeziku „Kohajavore"; Predlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju lokalne samouprave; Predlog rezolucije o životnoj sredini; Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju; Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (poslanici Marta Sćepanović, Zorica Kovačević, Veljko Zarubica i Radovan Obradović); Izvještaj o toku evropskih integracija Crne Gore za period januar - jun 2014. godine; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Nakon toga, u okviru devete śednice drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2014. godini, usvojeni su: Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti; Predlog zakona o dopuni Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti; Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) i Predlog zaključaka Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje povodom razmatranja aktuelnog stanja životne sredine u opštini Pljevlja.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker