Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 14. april 2015. 17:08

Završena druga śednica prvog redovnog zasijedanja u 2015. godini

Usvojeno više predloga zakona

Tokom šestog dana druge śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2015. godini, poslanici su raspravljali o Realizacija zakllučaka Skupštine Crne Gore od 30. aprila 2013. godine, koji se odnose na Kombinat aluminijuma A.D. Podgorica. Pored navedenog, usvojeno je: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbjeđenju; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći; Predlog zakona o sporazumnom finansijskom restruktuiranju dugova prema finansijskim institucijama;  Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i ostvarivanju prava iz osiguranja od nezaposlenosti; Predlog zakona o izmjenama Zakona o biračkom spisku; Predlog zakona o izmjeni Zakona o upravnom postupku; Takođe, poslanici su usvojili i Predlog zaključaka Odbora za ekonomiju, finansije i budžet povodom razmatranja Realizacije zakllučaka Skupštine Crne Gore od 30. aprila 2013. godine, koji se odnose na Kombinat aluminijuma A.D. Podgorica.

U okviru tačke izbori i imenovanja, Borislav Globarević je izabran za zamjenika člana Državne izborne komisije. U okviru iste tačke, poslanik Nebojša Medojević je razriješen dužnosti člana Ustavnog odbora a za člana istog je izabran poslanik Novica Stanić. Takođe, poslanik Emilo Labudović je razriješen dužnosti člana Odbora za zdravstvo rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, a za članove Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje izabrani su poslanik Novica Stanić i poslanica Majda Bešlić, koja je takođe izabrana za člana Zakonodavnog odbora. Za člana Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore izabran je poslanik Nikola Gegaj, dok je Radosav Nišavić razriješen dužnosti člana Odbora za rodnu ravnopravnost.

« Jun 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

video-stream

youtubec

SCG flcker