Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 10. septembar 2013. 15:16

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore učestvuje na konferenciji u Beogradu, u organizaciji parlamenata Srbije i Grčke

„Parlamenti u Evropi koja se mijenja – građani i predstavničke institucije u modernom upravljanju“ tema je dvodnevne Konferencije organizovane u okviru Tvining projekta Evropske unije „Jačanje kapaciteta Narodne skupštine Republike Srbije u procesu evropskih integracija“, u kome je partner Grčki parlament.

Učesnici konferencije su predstavnici parlamenata i drugih političkih i naučnih institucija iz Crne Gore, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke, Slovenije, Velike Britanije, kao i Srbije i Grčke, zemalja organizatora konferencije.
Generalni sekretar Skupštine Crne Gore, Damir Davidović, imaće izlaganje o parlamentarnoj kontroli u Skupštini Crne Gore, u okviru sesije nazvane „Parlamenti u Evropi koja se mijenja“. Konferencija se, inače, sastoji iz šest sesija, sa temama koje se odnose na ulogu parlamenata u integraciji u EU, odnose parlamenata i civilnog društva, parlamente u Evropi koja se mijenja, približavanje građana upravljanju i savremene modele uključivanja građana.
Glavni cilj Konferencije je da utvrdi načine putem kojih parlamentarno predstavljanje može biti unaprijeđeno jačanjem veza sa građanima kroz povećanje odgovornosti. Konferencija daje mogućnost upoznavanja sa aktuelnnim parlamentarnim tendencijama, kao i sa Tvining projektom koji sprovode Parlament Grčke i Narodna skupština Republike Srbije, od januara 2013. do juna 2014. godine.