Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 12. mart 2015. 15:07

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore učestvovaće na sastanku generalnih sekretara parlamenata Evropske unije

Rim, 13. mart 2015. godine

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković učestvovaće na sastanku generalnih sekretara parlamenata Evropske unije, koji se održava 13. marta u Rimu.

Na sastanku generalnih sekretara, koji se ove godine održava u parlamentu Italije, zemlje koja je predśedavala Evropskom unijom u drugoj polovini 2014. godine, biće razmotreno više pitanja od značaja za parlamente. U okviru uvodne sesije, biće predstavljen program Konferencije predśednika parlamenata zemalja EU, s obzirom na to da redovni godišnji sastanak generalnih sekretara parlamenata država EU, kao i parlamenata zemalja kandidata za EU, predstavlja, između ostalog, pripremu za Konferenciju predśednika parlamenata, koja će ove godine biti održana 20. i 21. aprila, takođe u Rimu.

Na prvoj sesiji sastanka generalnih sekretara biće razmatrana pitanja IPEX-a (Interparlamentarne razmjene informacija), kao osnovne platforme za interparlamentarnu razmjenu informacija koje se odnose na Evropsku uniju. Tema druge sesije je podrška parlamentarnih administracija preliminarnom nadzoru i kvalitetu zakonodavstva EU, dok će, tokom treće sesije biti razmatran napredak u političkom dijalogu.