Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 24. septembar 2015. 17:00

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore susreo se u Zagrebu sa generalnom sekretarkom Hrvatskog sabora

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković se danas u Zagrebu sreo sa Lidijom Bagarić, generalnom sekretarkom Hrvatskog sabora.

Tokom susreta Stankovića i Bagarić ukazano je na dobre odnose i sadržajnu saradnju Skupštine Crne Gore i Hrvatskog sabora, te je ocijenjeno da postoji dodatni prostor koji treba iskoristiti za saradnju i razmjenu iskustava u dijelu nadležnosti koje stručne službe imaju u pogledu unaprjeđenja uslova rada poslaničkih klubova i poslanika, u stručnom i administrativno-logističkom aspektu.

Generalni sekretar crnogorskog Parlamenta Siniša Stanković je ovom prilikom istakao da Služba Skupštine bilježi kontinuirani razvoj u kadrovskom i stručnom smislu, te da su značajna iskustva Hrvatskog sabora u pretpristupnom procesu i nakon punopravnog članstva u zajednici evropskih država.

Generalna sekretarka Lidija Bagarić je prenijela spremnost Službe Sabora da intenzivira saradnju i razmjenu iskustava sa crnogorskim Parlamentom, ocijenivši da svježe iskustvo Hrvatske u pristupanju EU može biti vrlo korisno za Crnu Goru.

Na sastanku su istaknuti i pozitivno ocijenjeni napori i rezultati koje oba parlamenta postužu u jačanju ustavne funkcije nadzora izvršne vlasti, kao i posvećenost u stručnoj izgradnji službe. Sagovornici su ocijenili da je potrebno krenuti sa inicijativom pronalaženja modela za monitoring implementacije usvojenih zakona, te da, u tom procesu, treba uključiti Evropski parlament.