Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 772
četvrtak, 21. februar 2013. 10:12

Generalni sekretar razgovarao sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru

Sagovornici su razmijenili mišljenja o budućim modelima saradnje Skupštine Crne Gore i Fondacije Konrad Adenauer.

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Damir Davidović sastao se danas sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru Henrijem Boneom (Henri Bohnet). 

Generalni sekretar Skupštine upoznao je sagovonika sa izmjenama u radu i organizaciji Skupštine koje su sprovedene u cilju daljeg jačanja zakonodavne i nadzorne uloge, kao i što efikasnijeg učešća u procesu integracije u EU. S tim u vezi, istakao je značaj uključivanja matičnih radnih tijela u praćenje usklađivanja zakonodavstva Crne Gore sa pravom Evropske unije, ali i učešća službenika Skupštine u radu radnih grupa za pripremu pregovora, odnosno procesu skrininga. Takođe, ukazao je na značajno unapređenje različitih segmenata rada Skupštine, jačanje njene nadzorne uloge, transparentnosti rada, kao i administrativnih kapaciteta. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o budućim modelima saradnje Skupštine Crne Gore i Fondacije Konrad Adenauer, pri čemu su kao posebne oblasti interesovanja navedene vladavina prava, pravosuđe, borba protiv korupcije i zaštita životne sredine. S tim u vezi, razmatrane su mogućnosti učešća službenika Skupštine u studijskoj posjeti Bundestagu, učešće na obukama iz oblasti zaštite životne sredine, kao i organizovanje okruglih stolova na kojima bi se razmatrale teme iz oblasti vladavine prava, borbe protiv korupcije i sprovođenja reformi na putu ka EU. 

Na sastanku je, takođe, bilo riječi o planovima za tekuću godinu i projektima koje Skupština Crne Gore sprovodi u saradnji sa drugim međunarodnim organizacijama i institucijama.