Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 772
četvrtak, 21. februar 2013. 10:15

Sastanak generalnog sekretara Skupštine Crne Gore i šefa Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Crnoj Gori

Razmotrene mogućnosti saradnje.

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Damir Davidović sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorom Ljubomirom Kopajem. Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima dalje saradnje Skupštine Crne Gore i Misije OEBS-a.  

Istaknuto je da se prioriteti Skupštine u pogledu jačanja kapaciteta tokom procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji u velikoj mjeri podudaraju sa oblastima kojima OEBS posvećuje posebnu pažnju i u kojima može pružiti podršku. 

Generalni sekretar ocijenio je uspješnom dosadašnju saradnju Skupštine Crne Gore i Misije OEBS-a u Crnoj Gori. Obostrano je zaključeno da postoji značajan prostor za nastavak saradnje, uključujući i razne vidove podrške OEBS-a, posebno u cilju jačanja kapaciteta radnih tijela i Službe Skupštine.    

Generalni sekretar izrazio je zahvalnost zbog podrške u izradi parlamentarnog rječnika i nezavisne tehničke podrške koju će Misija OEBS-a pružiti prilikom realizacije projekta e-parlamenta.