Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. septembar 2013. 14:37

Održana prezentacija studije-istraživanja potpredśednika Skupštine prof. dr Branka Radulovića

Tema - Restrukturiranje i dugoročna održivost aluminijumske industrije u Crnoj Gori

Prezentacija studije-istraživanja „Restrukturiranje i dugoročna održivost aluminijumske industrije u Crnoj Gori“ autora potpredśednika Skupštine prof. dr Branka Radulovića održana je danas, 24.09.2013. godine.

Cilj izrade studije istraživanja je bio,  da se odgovori najvažnijem pitanju za Crnu Goru - da li je moguće i kako, iz postojećeg dramatičnog i limitirajućeg stanja, postići što optimalniji, efikasniji i dugoročno održiv razvoj aluminijumske industrije, a time i realne i upitne ekonomije.

Istraživanja su pokazala da aluminijumska industrija u Crnoj Gori, može biti održiva, da predstavlja najznačajniji potencijal koji će imati izuzetno značajne direktne i multiplikacione efekte na sve makroekonomske i socijalne parametre u Crnoj Gori.

Studija je ponudila konkretna rješenja u svim segmentima, kako, na koji način i sa kojom dinamikom postići maksimalne efekte i dugoročnu održivost aluminijumske industrije i ukupnog metalurško-energetskog kompleksa.