Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 04. oktobar 2013. 18:36

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić bio domaćin ministru vanjskih poslova Turske Ahmetu Davutogluu

Mi imamo dobre odnose sa svim zemljama Balkana, a sa Crnom Gorom posebno, kazao ministar Davutoglu

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Suljo Mustafić, bio je domaćin ministru vanjskih poslova Turske, Ahmetu Davutogluu, tokom njegove posjete Baru.
Ministar  Davutoglu obišao je danas Stari Bar i posjetio objekat Islamskog centra čiji su radovi u završnoj fazi i koje finansira Turska razvojna agerncija TIKA.
Ministar  Davutoglu je kazao  da će Turska nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori, kao i jačanje vjerskih i obrazovnih institucija Islamske zajednice.
- Mi imamo dobre odnose sa svim zemljama Balkana, a sa Crnom Gorom posebno. Naši  odnosi su u stalnom napredovanju u političkoj, ekonomskoj i kulturno-obrazovnoj sferi. Pripadnici islama ovdje, u Baru i Crnoj Gori su dobar most koji povezuje naše dvije države - naglasio je ministar Davutoglu.
Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić je istakao da je posjeta ministra Davutoglua veoma značajna i da na najbolji način potvrdjuje opredjeljneost Turske da razvija dobre odnose sa Crnom Gorom.
- Crna Gora je multinacionalna i multivjerska država, koja ide putem evropskih i NATO integracija.  Njena stabilnost počiva na unutrašnjem skladu različitih vjera i nacija. Islamska zajednica je najvažnija i najtrajnija  institucija ovdašnjih muslimana i veoma je značajno što pomažete ovakve projekte kao što je Islamski centar u Baru, kao najveći objekat ovog sadržaja u Crnoj Gori i regionu - kazao je Mustafić
Mustafić  je  zahvalio ministru na iskazanoj podršci Turske, koja se realizuje kroz brojne projekte u Crnoj Gori.
- Naše dvije države imaju odnose u stalnom usponu. Ovaj projekat i brojni drugi koje finansira TIKA širom Crne Gore -  škole, vodovode, bolnice i druge infrastrukturne objekte služe svim građanima naše države. Isto tako u usponu je naša privredna saradnja i povećan broj turskih investicija ovdje- dodao je Mustafić.
On je posebno istakao ulogu i doprinos ambasade Turske I TIKE  u jačanju odnosa i  realizaciji brojnih projekata.
Skupu i zajedničkoj molitvi ,džumi namazu u Starom Baru, prisustvovali su i član Mešihata Amer Šukurica, predsjednik Odbora Islamske zajednice u Baru Ćazim Alković,potpredsjednik  Kemal Zaganjor, predsjednik Odbora za izgradnju Bajazit Karadjuzović, ambasador Turske Mehmed Nijazi Tanilir, direktor TIKE,  Mustafa Jazidži i drugi zvaničnici, kao i brojni vjernici.