Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 20. novembar 2013. 15:42

Potpredśednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović otvorio izložbu fotografija sa prethodna četiri zasijedanja Đečjeg parlamenta

Izložba je organizovana povodom 20. novembra - Dana usvajanja Konvencije UN-a o pravima đeteta

Potpredśednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović otvorio je danas izložbu fotografija sa prethodna četiri zasijedanja Đečjeg parlamenta.

Potpredśednik Radulović kazao je da je Skupština Crne Gore, u saradnji sa Centrom za prava djeteta i kancelarijom Save the Children, izložbu fotografija organizovala povodom obilježavanja 20. novembra - Dana usvajanja Konvencije o pravima đeteta.

Potpredśednik Radulović je podśetio da se Crna Gora, kao zemlja potpisnica Konvencije o pravima đeteta UN-a, uvrstila među one napredne zemlje koje su preuzele obavezu osiguranja i zaštite prava đeteta.

Izložba, postavljena u holu Skupštine Crne Gore, predstavlja retrospektivu projekta Đečji parlament, na kome predstavnici Vlade Crne Gore odgovaraju na pitanja đece iz svih crnogorskih opština, prikazanu kroz fotografije koje će predstaviti sazrijevanje ideje  i unaprjeđenje  modela đečijeg učešća  u društvenim procesima, u  kome je individualni doprinos svakog  đeteta dodatni kvalitet i doprinos demokratiji.

Pored potpredśednika Radulovića, govorile su i direktorica Centra za prava đece, Ranka Perović i učesnica Đečjeg parlamenta, Iva Maraš. Otvaranju izložbe prisustvovala su đeca koja su bila učesnici i kopredśedavajući na prethodnim zasijedanjima Đečjeg parlamenta u Skupštini Crne Gore, predstavnici Centra za prava đeteta, kao i predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore.

Ovogodišnje V zasijedanje Đečjeg parlamenta, biće održano 2. decembra, u organizaciji Skupštine Crne Gore, Centra za prava đeteta i Kancelarije Save the Children za jugozapadni Balkan, a u oviru projekta Otvoreni parlament, koji ima za cilj jačanje veza između parlamenta i građana, posebno mladih.