Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 02. decembar 2013. 07:36

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić otvoriće danas XV Cetinjski parlamentarni forum

Budva, 1 – 3. decembar 2013

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Suljo Mustafić, otvoriće danas XV Cetinjski parlamentarni forum, u 9.30 sati, u Hotelu Maestral, u Miločeru.

XV Cetinjski parlamentarni forum, koji se održava od 1. do 3. decembra 2013. okupiće više od 50 parlamentaraca iz regiona, povodom teme ‘’Jačanje kontrolne uloge parlamenta nad sektorom odbrane i bezbjednosti’’.

XV Cetinjski parlamentarni forum organizuje Skupština Crne Gore, u saradnji sa Centrom za bezbjednost, razvoj i vladavinu prava (DCAF).

Cetinjski parlamentarni forum predstavlja autohtonu regionalnu inicijativu parlamentarne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope na putu evropskih integracija i važan je vid podsticanja i promovisanja parlamentarnog dijaloga između zemalja regiona, koji ima za cilj unaprijeđenje saradnje, prenos znanja i iskustava i jačanje veza radi kontinuiteta u pogledu produbljavanja parlamentarnih odnosa i diplomatije u regionu, poboljšanja bilateralnih i multilateralnih veza, kao i zbližavanja predstavnika zakonodavnih institucija u državama koje dijele zajedničko istorijsko i kulturno nasljeđe, ali i evropsku perspektivu.

 

Ukoliko novinari i fotoreporteri/snimatelji, nemaju stalne akreditacije, potrebno je da se registruju u pisanoj formi do danas, u 8.00 sati, na fax: 245-125, ili na e-mail: press@skupstina.me


A G E N D A