Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 06. decembar 2013. 11:37

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio ambasadora Rumunije Ferdinanda Nagy-a

U razgovoru naglašeni dobri politički odnosi između Crne Gore i Rumunije

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, primio je danas novoimenovanog i opunomoćenog ambasadora Rumunije, NJ. E.  Ferdinanda Nagy-a.

U razgovoru su naglašeni dobri politički odnosi  Crne Gore i Rumunije,  kao i uvjerenje da će dvije države  još intenzivnije sarađivati na političkom, ekonomskom  i drugim poljima.

Potpredsjednik Mustafić je ukazao na značaj podrške, koju daje Rumunija u EU i NATO integracijama, te da na tom putu Crna Gora može koristiti iskustvo Rumunije,  iz pregovaračkog procesa.

Ambasador Ferdinand Nagy je izazio mišljenje da naredni Samit NATO smatra veoma bitnim za Crnu Goru i da će Rumunija pružiti punu podršku Crnoj Gori u ispunjenju  zacrtanih ciljeva na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

 Ukazano je i  na značaj parlamenta kao zakonodavne institucije ključne u jačanju vladavine prava. Potencirana je važnost regionalnih inicijativa, posebno SEECP-a, koji bi trebao uskoro da dobije parlamentarnu dimenziju.