Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 06. decembar 2013. 18:00

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio ambasadora Islamske Republike Irana u Crnoj Gori Majida Fahim Poura

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, primio  je danas novoimenovanog izvanrednog i opunomućenog  ambasadora Islamske Republike Iran u Crnoj Gori Nj.E. Majida Fahim Poura.


Iranski ambasador Majid Fahim Pour, istakao je da je važno zalagati se za unaprjeđenje saradnje između Crne Gore i Irana, kao i to, da je Iran veoma zainteresovan za razvoj bilateralnih odnosa u oblasti politike, ekonomije i kulture.
Naglašeno je da je potrebno unaprjeđivati sve međusobne odnose uz činjenicu da je parlamentarna diplomatija,  koja se  realizuje  preko grupa prijateljstva i  kroz druge oblike parlamentarne saradnje,  veoma važan segment međusobnih odnosa.
Sagovornici su razgovarali i o drugim pitanjima koja se odnose na mogućnost uspostavljanja saradnje između Crne Gore i Irana - u privredi, kulturi i umjetnosti.