Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 21. februar 2014. 14:48

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Željko Šturanović primio ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristijana Pošu

Potpredsjednik iskazao zadovoljstvo povodom tradicionalno dobre saradnje između dvije zemlje

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Željko Šturanović primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora  Mađarske u Crnoj Gori NJ. E. Kristijana Pošu.

Potpredsjednik Šturanović je iskazao zadovoljstvo povodom tradicionalno dobre saradnje između dvije zemlje i izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci Mađarske reformskim procesima u Crnoj Gori. Posebno se zahvalio na punoj podršci koju Mađarska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na realizaciji njenih strateških opredjeljenja kada su u pitanju evropske i evroatlanske integracije, kao i na razvojnoj pomoći Mađarske na izgradnji objekata prije svega u okviru obrazovnog sistema.

Ambasador Mađarske je izjavio da će njegova zemlja nastaviti da podržava Crnu Goru na njenom putu u EU i NATO, kao i da smatra da će Crna Gora biti sljedeća članica ovih organizacija.

Ambasador Poša je istakao zadovoljstvo činjenicom da je u Skupštini Crne Gore formirana Grupa prijateljstva sa mađarskim parlamentom, na čijem je čelu potpredsjednik Šturanović, ocjenjujući da će to biti dodatni podsticaj unaprjeđenja inače dobrih odnosa dvije zemlje.

Sagovornici su iskazali očekivanja da će se u narednom periodu dobri odnosi između dvije zemlje dodatno unaprijediti intenziviranjem političkih kontakata na najvišem nivou, a posebno saradnje u oblasti ekonomije. Ambasador Poša je s tim u vezi istakao da Mađarska planira da nastavi ulaganja u Crnu Goru koju doživljava kao centar za pristup drugim tržištima u regionu.