Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 09. septembar 2014. 14:37

Mustafić boravio u radnoj posjeti opštini Rožaje

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore razgovarao sa čelnicima ove opštine

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, koji je danas boravio u radnoj posjeti opštini Rožaje, u razgovoru sa njenim čelnicima, čestitao je na izboru predsjedniku opštine Ejupu Nurkoviću i njegovim saradnicima, kao i svim građanima opštine Rožaje. On je ovom prilikom kazao, da se od lokalne uprave očekuju rezultati, koji će doprinijeti privrednom oporavku Rožaja i efikasnijem radu lokalne uprave. Mustafić je naglasio da je "najvažnija zakonitost rada lokalne uprave - efikasnost, transparentnost i racionalnost,  u skladu sa onim što su zahtjevi modernih evropskih standarda".

Takođe, potpredsjednik Mustafić je naglasio potrebu da se maksimalno iskoriste prirodni potencijali koje ima opština Rožaje, mladi kadrovi koji mogu da odgovore izazovima kojih će biti u narednom periodu i posebno potencijali dijaspore iz ovog kraja  koji žive i rade u Zapadnoj Evropi i Turskoj.

- Od strane parlamenta i vi i ostale lokalne uprave koje rade zakonito i efikasno, imaćete punu podršku. Važno je da zajednički prepoznamo prioritetne projekte, da se valjano pripremi dokumentacija i da kroz inicijativu u skupštinskoj proceduri obezbijedimo značajnija sredstva u državnom budžetu, pogotovo u dijelu kapitalnih investicija, naglasio je Mustafić.
Između ostalog, on je istakao i da je potrebno raditi na izmjenama i dopunama zakona koji se tiču poreskih olakšica i smanjenja administrativnih barijera za privredna ulaganja u održive projekte.

Na današnjem sastanku, predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković, naglasio je važnost ovakvih posjeta, koje mogu da doprinesu efektivnijoj saradnji među državnim i lokalnim institucijama. Nurković je istakao da se od nove uprave opštine Rožaja, očekuju rezultati, koji će učiniti život građanima mnogo boljim. Takođe, ovom prilikom je rečeno da su naslijeđena i ogromna dugovanja, kao i viškovi zaposlene radne snage u lokalnoj upravi prije svega, ali i u institucijama koje su u njenoj nadležnosti. Kako je istakao - daće puni doprinos izgradnji infrastrukture, a tražiće i sredstva od strane Vlade, da bi se kroz budžet obezbijedila sredstva za nova ulaganja.

U današnjoj zvaničnoj posjeti predsjedniku opštine Rožaje Ejupu Nurkoviću, osim potpredsjenika Skupštine Crne Gore Sulja Mustafića, boravio je i poslanik u Skupštini Crne Gore, Almer Kalač, a sastanku su prisustvovali i potpredsjednici opštine Rožaje - Mirsad Azemović i Idriz Nurković.