Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 27. oktobar 2014. 15:13

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić razgovarao sa čelnicima opštine Pljevlja

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić,  boravio je  u radnoj posjeti opštini Pljevlja

Čestitajući na izboru predsjedniku opštine Mirku Đačiću i njegovim saradnicima, Mustafić je kazao da se od lokalne uprave očekuju rezultati, koji će doprinijeti efikasnijem radu loklane uprave i privrednom oporavku Pljevalja .

Mustafić je naglasio da je najvažnija zakonitost rada lokalne uprave, te njena efikasnost koja će biti okrenuta svim gradjanima.

Takođe, potpredsjednik Mustafić je naglasio potrebu da iskoriste prirodni, društveni, kluturni I privredni potencijali koje ima opština Pljevlja, kako bi se kroz održive projekte i infrastrukturna ulaganja podstakao razvoj i zaustavilo  iseljavanje stanovništva.

Predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić, istakao je važnost jačanja komunikacije i odnosa koji doprinose u efikasnijoj saradnji među državnim i lokalnim institucijama.

Đačić je naveo da se lokalna uprava opštine Pljevlja bori sa dva najveća problema, a to su loša infrastruktura i problem velikog broja nezaposlenih lica. Kazao je i da će loklana uprava dati puni doprinos održivim projektima za povećanje zaposlenosti, izgradnju putne infrastrukture, očuvanje  arhitekture i aimbijentalnog uredjenja, za bolje komunalno opremanje, kao i bolju valorizaciju prirodnog potencijala.