Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 28. oktobar 2014. 12:36

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio predstavnike Inicijative mladih za ljudska prava

Predstavnici Inicijative predstavili ideju o mogućnostima za osnivanje  Regionalnog programa razmjene mladih u zemljama Zapadnog Balkana

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio je predstavnike Inicijative mladih za ljudska prava:  Edina Koljenovića iz Gradjanske alijanse Crne Gore,  Anitu Mitić i Jasminu Lazović predstavnice Inicijative mladih  iz Beograda.

Predstavnici Inicijative predstavili su potpredsjedniku Mustafiću ideju o mogućnostima za osnivanje  Regionalnog programa razmjene mladih u zemljama Zapadnog Balkana.

Oni su istakli da mreža nevladinih organizacija iz Crne Gore, Hrvatske,Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije od svog osnivanja 2003. godine, radi na razmjeni  mladih u zemljama bivše Jugoslavije. Takođe, naveli su  i da se zalažu se za institucionalizaciju  programa  razmjene,  koji bi dobio podršku zvaničnih institucija  i napravio  prostor  za prevazilaženje  brojnih prepreka za  saradnju  među univerzitetima, omladinskim klubovima ,  kancelarijama i brojnim drugim organizacijama koje okupljaju  mlade.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, naglasio je važnost  izgradnje tolerancije  među mladima i stvaranja uslova za povezivanje  mladih ljudi  koji neće imati predrasuda prema susjedima na Balkanu. On je iskazao punu  podršku ovoj inicijativi i njenim ciljevima i dodao da je potrebno  napraviti dobar  i funkcionalan model povezivanja, koji će uključiti  zvanične institucije i nevladin sektor, kao i sve druge zainteresovane društvene subjekte.

Potpredsjednik Muistafić je predložio da o ovoj ideji i modelima ubuduće treba razgovarati i na  tematskim konferencijama i panelima, gdje bi bili uključeni svi nocioci ovog procesa, uz podršku nadležnih parlamentarnih tijela.