Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 17. novembar 2014. 13:45

Saopštenje potpredśednika Skupštine Crne Gore Branka Radulovića

"Nacrt rezolucije o Zaštiti životne sredine koji je predat u skupštinsku proceduru u septembru, u potpunosti je opravdao svoju inicijativu time što je skrenuo veliku pažnju javnosti na jedan od vodećih izazova Crne Gore.

Dokument je bio neposredan povod da se u Skupštini Crne Gore organizuje Okrugli sto na temu: „Unapređenje stanja životne sredine u Crnoj Gori“. Učesnici Okruglog stola među kojima su bili: rukovodioci iz nadležnog ministarstva i pregovaračkog tima, predstavnici CANU, Univerziteta Crne Gore, NVO sektora, Evropske komisije, međunarodnih organizacija i nadležnih institucija, podržali su ideju izrade i usvajanja ovog dokumenta. Tom prilikom su iznijeti  komentari na Nacrt dokumenta, kao i predlozi za unapređenje njegove sadržine, koji su kasnije dostavljeni na adresu podnosioca Predloga u pisanoj formi.

Imajući u vidu samu viziju ove rezolucije i da je sve ovo vrijeme rađeno da se konsultuje zainteresovana javnost i u želji da uvrste sugestije svih, kako bi se  oblikovanom rezolucijom unaprijedilo stanje u Crnoj Gori, prvi predati nacrt ćemo povući iz Skupštinske procedure, a predati i uvrstiti pdfovaj novi nacrt. Pored velikog broja predloga koji su dostavljeni od strane relevantnih subjekata u ovoj oblasti,  tekst Predloga rezolucije o životnoj sredini inoviran je i saznanjima iz Evropske agencije za životnu sredinu, iz Kopenhagena sa kojima smo održali sastanke.

Shodno odluci  sa Kolegijuma Skupštine Crne Gore, Nacrt će biti na dnevnom redu neke od śednica tokom decembra mjeseca. Sigurni smo da će ovaj nacrt imati punu podršku poslanika i da ćemo ovom inicijativom doprinjeti unapređenju životne sredine u Crnoj Gori".

Potpredśednik Skupštine crne Gore, prof. dr Branko Radulović