Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 19. decembar 2014. 17:34

Sastanak potpredsjednika Mustafića sa ambasadorom Islamske Republike Iran

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas sa Nj. E. Majid Fahim Pourom, nerezidentnim ambasadorom Islamske Republike Iran.

- Iran je jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnot Crne Gore čime su postavljeni temelji za saradnju u kojoj postoji potencijal za građenje odnosa preko mnogih važnih institucija, između ostalog i parlamenata, kazao je Fahim Pour.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić je istakao da je formiranje grupa prijateljstava u dva parlamenta važan preduslov za uspostavljanje saradnje kroz međusobnu komunikaciju i posjete.

Na današnjem sastanku istaknuto je i da Crna Gora ide putem evropskih i atlanskih integracija, želeći da kroz postizanje demokratskih standarda, razvija društvo zasnovano na vladavini prava, ravnopravnosti i stabilnosti.

- Mislimo da je to veoma važno za Balkan, kao i za druge regione u svijetu koji su bili izloženi nestabilnosti u prošlosti, naglasio je Mustafić.