Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. april 2015. 12:46

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić sastao se sa predsjednikom opštine Plav Orhanom Šahmanovićem

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić danas je boravio u posjeti Plavu gdje se susreo sa predsjednikom opštine Orhanom Šahmanovićem.

Potpredsjednik Mustafić je istakao potrebu unaprijeđenja zakonske regulative sa ciljem privlačenja investicija u svrhu oživljavanja privrednih aktivnosti u Plavu i drugim nerazvijenim sredinama u Crnoj Gori.
- Jedan od prioritenih ciljeva jeste prevazilaženje administrativnih procedura, kako bi se potencijalnim investitorima omogućilo da sa što manje prepreka ulažu u održive projekte na ovim područijima, kazao je Mustafić.
Mustafić je potencirao i ulogu zakonodavne i izvršne vlasti u cilju bolje saradnje sa iseljenicima iz Crne Gore, napominjući da važnu ulogu u tome imaju opštine iz kojih potiču brojne zajednice u inostranstvu.
- Važno je da država preduzme odlučnije mjere u pogledu ispravljanja višedecenijskog zaostajanja u razvoju nerazvijenih područja kako bi se zaustavila sadašnja iseljevanja koja su sve učestalija prvenstveno iz ekonomskih razloga. U tom pravcu mora se efikasno i odlučno reagovati kroz koordinaciju državnih službi, izvršne vlasti i lokalnih uprava, naglasio je Mustafić.
Predsjednik opštine Orhan Šahmanović je konstatovao da je Plav veoma nerazvijena sredina, uprkos prirodnim i geografksim potencijama, te da se očekuje značajnija valorizavcija tih resursa za šta treba stvarati preduslove kroz izgradnju kvalitetnih infrastrukturnih projekata, posebno saobraćajnica koje će ovu opštinu bolje povezati sa okruženjem.
- Kontakti sa našim ljudima koji žive širom SAD i zapadne Evrope trebaju biti intenzivniji i češći kako bi se neposrednim dijalogom podstaklo i motivisalo naše iseljeništvo da investira u opštini Plav. Isto tako vjerujemo da će nerazvijena područja biti u fokusu državne politike razvoja jer samo tako možemo zaustaviti migracije stanovništva koje ovdje traju decenijama, istakao je Šahmanović.
Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Plav Izet Hadžimušović.