Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 17. jun 2015. 17:09

Potpredsjednik Mustafić otvoriće Interparlamentarnu konferenciju u Budvi

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić otvoriće u četvrtak 18. juna 2015. godine u 15 sati Interparlamentarnu konferenciju „Na putu ka nezavisnom i savremenom sudskom sistemu u zemljama u procesu pristupanja“.

Događaj, koji će se održavati 18. i 19. juna u Hotelu “Maestral” u Pržnu (Budva) organizuju Skupština Crne Gore i Evropski parlament.

U uvodnom dijelu konferencije pored potpredsjednika Mustafića govoriće potpredsjednica Odbora Evropskog parlamenta za pravna pitanja Mady Delvaux.

Na Konferenciji će učestvovati Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifat Rastoder, zamjenica predsjednika Odbora Snežana Jonica, kao i članovi Marta Šćepanović i Slaven Radunović i poslanici Evropskog parlamenta i parlamenata zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom dva dana, učesnici će, između ostalog, govoriti o vladavini prava i nezavisnosti pravosuđa kao osnovnim kriterijumima za članstvo u Evropskoj uniji, modernizaciji pravosudnog sistema, uključujući i e-Pravdu, kao i iskustvima zemalja koje su u procesu pristupanja.

Događaj je oba dana otvoren za medijsko praćenje uz stalne akreditacije ili zahtjev za dnevne na press@skupstina.me 

A G E N D A