Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 16. oktobar 2015. 18:01

Potpredsjednik Mustafić učestvovao na konferenciji u Parizu

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić učestvovao je na  konferenciji „Jačanje dijaloga i saradnje za održivi Mediteran“ koja je održana 15. oktobra, u Parizu.

Konferenciju koju je organizovao Parlament Francuske u saradnji sa Unijom za Mediteran i Fonadacijom „Ana Lindh“, otvorili su ministarka za razvoj i frankofoniju u Vladi Francuske Anik Žardin (Annick Girardin) i predsjednik Parlamenta Francuske Klod Bartolon (Claude Bartolone).

Na konferenciji je razgovarano na temu: „Zajedno za zajedničku budućnost Mediterana: lideri civilnog društva i predsjednici parlamenata zemalja članica Unije za Mediteran“.

Na marginama konferencije potpredsjednik Mustafić susreo se predsjednikom Parlamenta Francuske Klodom Bartolonom i predsjednicom Odbora za vanjske poslove Parlamenta Francuske, Elizabet Gigu (Elisabeth Guigou).

U razgovoru sa predsjednicom Gigu, Mustafić se zahvalio na podršci koju Francuska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i istakao da je Francuska veoma značajan partner u integracionim procesima Crne Gore. On je takođe izrazio očekivanje da će podrška Francuske biti prisutna i u narednom periodu, kada su u pitanju strateški ciljevi Crne Gore, EU i NATO integracije.

Predsjednica Gigu iskazala je podršku Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, na svim nivoima, posebno sa parlamentarnog.

 Konferenciji je prisustvovala i ambasadorka Crne Gore u Francuskoj, Nj.E. Dragica Ponorac.