Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 11. decembar 2015. 14:07

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić sastao se u Sarajevu sa šefom delegacije BiH u PS Vijeća Evrope

Potpredsjednik Mustafić boravi u Sarajevu povodom konferencije „Dejton i region - 20 godina kasnije”

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas u Sarajevu sa šefom delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Senadom Šepićem.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Crne Gore veoma dobri, sa prijateljskim i razvijenim odnosima u svim oblastima.

- Nedavno je u Beču potpisan Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. To je prvi ugovor o granici koji je Crna Gora potpisala sa susjednim državama i prvi ugovor koji je potpisan između država nastalih iz bivše Jugoslavije i to bez međunarodnog posredovanja, kazao je Mustafić.

Mustafić je rekao da je Crna Gora na putu evroatlanskih integracija ostvarila značajne rezultate, što je posebno potvrđeno dobijanjem pozivnice za članstvo u NATO savez.

- Smatramo da će članstvo u NATO imati dugoročan efekat za naše društvo, učvrstiti stabilnost i otvoriti prostor za bolji ekonomski razvoj. Članstvo Crne Gore u NATO znači i podstrek daljim evropskim integracijama, a ujedno će uticati na ukupnu stabilnost čitavog regiona, istakao je Mustafić.

Šef delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Senad Šepić je naglasio - da su regionalna saradnja i evropske integracije budućnost regiona.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić danas i sjutra boravi u Sarajevu povodom konferencije regionalnog karaktera „Dejton i region - 20 godina kasnije“.