Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 24. februar 2016. 15:39

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić sastao se sa predstavnicima Ambasade SAD-a

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas sa šefom Političko-ekonomskog odjeljenja u Ambasadi SAD Erikom Holmgrenom.

Mustafić je ukazao na značaj partnerskih odnosa i zahvalio se na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Crnoj Gori u procesu integracija zemlje prema EU i NATO savezu. 

Konstatovano je da je za Crnu Goru važna politička stabilnost i da je u tom pravcu neophodno nastaviti dijalog među političkim subjektima, kao način za prevazilaženje razlika oko određenih pitanja. 
Na sastanku je ocijenjeno da su manjinske partije značajan činilac političkih procesa, te da njihova međusobna saradnja predstavlja dobar model izgradnje povjerenja i stabilnosti u cilju demokratizacije i integracionih procesa Crne Gore. 
- Manjinske partije su dale puni doprinos u približavanju stavova i predstavljale su konstruktivnog sagovornika tokom dijaloga o fer i slobodnim izborima, kazao je Mustafić. 
On je takođe izrazio očekivanje da će podrška SAD-a biti prisutna i u narednom periodu, kada su u pitanju strateški ciljevi Crne Gore - EU i NATO integracije. 
Zaključeno je da vladavina prava i jačanje borbe protiv korupcije predstavljaju ključni preduslov za cjelokupni napredak društva.
Sastanku je prisustvovao i politički savjetnik u ambasadi Zlatko Ivanović.