Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 28. jul 2016. 13:20

Potpredsjednik Mustafić susreo se sa direktorom Fondacije KAS za Srbiju i Crnu Goru

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbertom Bekmanom Dierkesom.

Na sastanku je konstatovano da Fondacija Konrad Adenauer svojim projektnim aktivnostima doprinosi razvoju demokratije i društveno-političkom ambijentu Crne Gore.

Potpredsjednik Mustafić osvrnuo se na aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori i kazao da pristupanje NATO savezu i nastavak EU integracija predstavljaju prioritet državne politike.

Mustafić je ukazao na važnost Njemačke kao partnera na strateškom putu Crne Gore, te podršku koju dobijaju crnogorske institucije u procesu reformi i demokratizacije društva.

On je izrazio zadovoljstvo što ratifikacija Protokola o punopravnom članstvu u NATO unutar parlamenata članica Alijanse ide prema predviđenom planu.

Direktor Dierkes je ukazao da njemačka Konrad Adenauer fondacija (KAS), preko svoje kancelarije u Podgorici, uspješno realizuje projektne aktivnosti u Crnoj Gori u oblastima kao što su: unapređenje parlamentarne demokratije i snaženje institucija, podrška procesu evropskih integracija, podrška reformama u oblasti vladavine prava.