Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/5561
subota, 06. avgust 2016. 21:06

Potpredsjednik Skupštine Mustafić na okruglom stolu sa iseljenicima u Rožajama

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić učestvovao na okruglom stolu sa iseljenicima u Rožajama, a u svom izlaganju je ukazao  na to da je neophodna organizovanija i intezivnija saradnja sa dijasporom.

Skup  koji je organizovao opštinski  Centar za iseljenike  otvorio je predsjednik opštne Ejup Nurković, koji je kazao da je lokalna uprava posvećena stvaranju ambijenta za privredna ulaganja. 
Potpredsjednik Suljo Mustafić je ukazao na to da je neophodna organizovanija i intezivnija saradnja sa dijasporom. On je rekao da neophodna primjena zakonskih rješenja i jačanja institucionalne saradnje sa državnog i sa lokalnog nivoa.
- Naša dijaspora je iskazala privrženost zavičaju kroz pomoć u teškim vremenima i odgovoran odnos prema svojoj državi,  podržavajući sve strateške ciljeve Crne Gore - kazao je Mustafić.

Potpredjsednik Parlamenta je rekao da strateški ciljevi državne politike, evropske integracije i učlanjenje u NATO predstavljaju garanciju za jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije i kriminala, ali i dugoročnu stabilnost. Mustafić je istakao da su to preduslovi koji su neophodni  da bi se stvorio ambijent sigurnosti koji je potreban za investicije.

- Posebno  je važno da i država i lokalne uprave kroz poreske olakšice, subvencije i podsticaje podstaknu iseljenike da ulažu u održive projekte. Novim radnim mjestima i zapošljavanjem najbolje će pomoći zavičaju – rekao je Mustafić.

On je kazao da Opština Rožaje kroz organizovani Centar za dijasporu daje primjer drugim opštinama koje imaju brojnu dijasporu, da na sličan način oforme svoje službe koje bi se bavile ovim pitanjima.

Galerija slika

{gallery}5561{/gallery}