Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
srijeda, 10. april 2013. 10:04

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas sa osnivačem i predsjednikom Rif grupe Pejdž Rifom i potpredsjednikom Bejn Enisom

Razmjenjena su mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima, kao i o ulozi Parlamenta i političkih činilacau procesu evroatlanskih integracija Crne Gore.

Ukazano je na značaj i ulogu Parlamenta u procesu demokratske tranzicije, kao i njegovoj ulozi u jačanju vladavine prava i drugih institucija u Crnoj Gori.

Naglašeno je da je potrebno jačanje društvenog dijaloga oko svih otvorenih pitanja u Crnoj Gori u tom smislu i oko procesa atlanskih integracija.

Potpredsjednik Mustafić je iskazao punu podršku evro-atlanskim integracijama Crne Gore, naglašavajući da smatra da je proces evropskih i NATO integracija komplementaran proces, koji  vodi dugoročnoj stabilnosti regiona, te stvaranju uslova za ekonomski razvoj.

Takođe, naglašen je i značaj javne debate oko atlanskih integracija, kao ikomunikacione strategije kojom će se građanima približiti ovaj proces, koji je od suštinskog značaja za budućnost i razvoj Crne Gore.