Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 22. jul 2013. 19:26

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao sa Aleksandrom Cas Granje

Razgovarano o trenutnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, napretku u oblasti vladavine  prava i  procesu evropskih integracija


Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa Aleksandrom Cas Granje, direktorkom za Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije.
Krivokapić i Cas Granje razgovarali su o trenutnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, napretku u oblasti vladavine prava kao i o procesu evropskih integracija. 
Krivokapić je informisao Cas Granje o zaključcima Skupštine vezanim za formiranje Radne grupe za vraćanje povjerenja u izborni proces, otvaranju parlamentarne istrage vezano za aferu Snimak i radu na usvajanju ustavnih amandmana.
On je istakao da su zabilježeni konkretni pomaci u svakoj od ovih važnih tema i naglasio da je predlog amandmana na Ustav dobio podršku Ustavnog odbora, te da će se Skupština konačno, o izmjenama Ustava, izjasniti 31. jula.