Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. septembar 2013. 15:53

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić u prvoj radnoj pośeti Sekretarijatu Parlamentarne skupštine OEBS-a u Kopenhagenu

Predśednik prezentirao plan rada i prioritete za naredni period

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić bio je u prvoj radnoj pośeti Sekretarijatu Parlamentarne skupštine OEBS-a koji se nalazi u Kopenhagenu. U razgovoru sa Generalnim sekretarom PS Spenserom Oliverom i zaposlenima u Sekretarijatu predśednik je prezentirao plan rada i prioritete za naredni period, sa posebnim fokusom na predstojeće Jesenje zasijedanje PS u Budvi i posmatranje izbora u Gruziji.

Predśednik Krivokapić je naglasio da čitav OEBS očekuju brojni izazovi u narednom periodu, te da u susret 40 godina od potpisivanja završnog Helsinškog akta i sama PS mora biti pripremljena da kroz unaprjeđivanje sopstvenih aktivnosti doprinosi ostvarivanju ključnih vrijednosti OEBS-a.
Razgovarano je i o budućim aktivnostima i predstojećim pośetama predśednika Krivokapića Poljskoj i Finskoj, kao i pripremama za njegovo učešće na Ministarskom savjetu OEBS u oktobru u Beču.
Predśednik Krivokapić se susreo i sa direktorom Odjeljenja za demokratiju i ljudska prava – ODIHR, Janezom Lenarčićem, sa kojim je razgovarao o unaprjeđenju saradnje Paralamentarne skupštine i ODIHR-a u oblasti posmatranja izbora.