Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 06. septembar 2013. 15:59

Predśednik Skupštine Crne Gore i predśednik Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić boravi u zvaničnoj pośeti Poljskoj

Predśednik Skupštine Crne Gore i predśednik Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić boravi u zvaničnoj pośeti Poljskoj na poziv predśednice Sejma - Parlamenta Poljske Eve Kopač.


Predśednica Kopač je čestitala predśedniku Krivokapiću izbor na tako značajnu funkciju kakva je predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, izrazivši očekivanje da će tokom svog mandata doprinijeti daljem jačanju uloge Parlamentarne skupštine.
Predśednik Krivokapić je zahvalio na podršci koju Poljska pruža Crnoj Gori na putu ka EU i NATO i izrazio očekivanje da će ta podrška bitii nastavljena i u narednim fazama procesa pridruživanja.
On je saopštio da je Crna Gora posvećena reformama koje zahtijeva proces evropskih integracija i da je ta posvećenost rezultirala time da je Crna Gora trenutno lider u ovom procesu na području Zapadnog Balkana. „Posljednji napori koje smo učinili kroz usvajanje ustavnih amandmana vezano za reformu pravosuđa i izvjesno otvaranje pregovaračkih poglavlja koja se tiču vladavine prava, dokaz su te posvećenosti i naše riješenosti da zadržimo regionalnu lidersku poziciju na putu ka EU“, rekao je Krivokapić.
Predśednik Krivokapić je informisao predśednicu Kopač i o prioritetima njegovog predśedavanja Parlamentanrom skupštinom i iznio očekivanje da će poljski parlamentarci nastaviti da doprinose ukupnom radu PS. Tokom susreta sa predśednikom Senata Poljske Bogdanom Boruševičem obostrano je naglašeno da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja te da su odnosi prijateljski, što treba iskoristiti za jačanje saradnje prije svega u oblasti ekonomskih odnosa.
Predśednik Krivokapić je informisao sagovornika o prioriteitma sa kojima se Crna Gora trenutno suočava naglašavajući kontinuiran rad na reformi zakonodavstva u cilju njegovog prilagođavanja sa evropskom legislativom.

Predśednik Krivokapić se tokom pośete susreo i sa predśednikom spoljnopolitičkog odbora Parlamenta Polljske Gregorom Šćetinom, članovima poljskog Parlamenta u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, a pośetio je i sjedište Odjeljenja za demokratiju i ljudska prava OEBS-a – ODIHR đe je razgovaro o modalitetima saradnje između Parlamenatrne Skupštine i ovog Odjeljenja koje se posebno bavi posmatranjem izbora u državama OEBS-a.