Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 21. oktobar 2013. 18:53

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao sa generalnim direktorom Direktorata za proširenje EU Kristianom Danijelsonom

Danijelson je ocijenio da je Crna Gora postigla značajan napredak u evropskim integracijama. On je u razgovoru naglasio da je za Crnu Goru bio veoma važan dogovor koji je u Skupštini postignut oko izmjena Ustava i dodao da očekuje nastavak reformi u oblasti vladavine prava.

Krivokapić je naglasio da Skupština predano ispunjava svoje obaveze u integracijama, što je potvrdila nedavnim usvajanjem Ustavnih amandmana, kao i predanim radom u okviru Radne grupe za izgradjivanje povjerenja u izborni proces.

“Skupština u kontinuitetu unaprjeđuje svoje kapacitete i nadzornu funkciju, kroz redovno organizovanje parlamentarnih saslušanja i sve češće otvaranje parlamentarnih istraga“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić i Danijelson su se saglasili da će jedan od najvećih izazova pred Crnom Gorom biti implementacija akcionih planova za poglavlja 23 i 24.