Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 10. decembar 2013. 11:10

Telegram saučešća povodom smrti Narodnog heroja Jova Kapičića

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom smrti Narodnog heroja Jova Kapičića telegram saučešća porodici Kapičić.

“Porodici Kapičić,

Crna Gora je izgubila svog velikog sina i zaštitnika slobodarskog i građanskog. Jugoslavija je ostala bez vjernog druga i herojskog saputnika. Svima nam ostaje Jovova borba za istinom i pravdom kao vodilja i opomena.

Rođen u izgnanoj Crnoj Gori, u krilu izdane Crnogorske vojske u Gaeti, Jovo je čitav život do zadnjeg trena pobjedonosno bio bitku sa istom ideologijom uništavanja domovina mu Jugoslavije i Crne Gore.

Jovo Kapa, Narodni heroj i nosilac Partizanske spomenice, je ośetio za života oštricu svog vremena i površnost osude i udarca. Bio je ranjavan, baš kao i Jugoslavija, od onih koji su malo znali i svašta činjeli.

No nema većeg i boljeg sudije od vremena, godina i decenija koje će otresti okove sa činjenica i fakata. Jovo je za sobom ostavio činjenice i mudre odluke koje će budućnost potvrditi i učinjeti nespornim svjedokom njegove pravednosti.

U ovom teškom trenutku pronađite utjehu i mir u Jovovoj veličini i neprestanoj borbi.

Čast je bila poznavati ga i biti mu prijatelj. Nek mu je vječno hvala i slava.
Primite moje saučešće.

Ranko Krivokapić