Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 09. april 2013. 10:20

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio predśednika Odbora za evropske integracije Bundestaga Guntera Krihbaum-a

Obostrano konstatovano da je od ključnog značajaodgovoran pristup u realizaciji svih budućih faza na putu ka Evropskoj uniji.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici predśednika Odbora za evropske integracije Bundestaga Guntera Krihbaum-a.

Predśednik Krivokapić je najprije ukazao da Parlament u kontinuitetu podiže svoje demokratske kapacitete i istakao unaprjeđenje i intenzivan rad radnih tijela, sa akcentom na kontrolna saslušanja ministara i čelnika glavnih institucija, koja su veoma česta u Parlamentu.

Krivokapić je upoznao Krihbauma sa reformama koje Crna Gora sprovodi u procesu evropskih integracija, zbog čega je zavrijedila da  jedina u regionu otpočne pristupne pregovore sa EU. Razgovarano je o daljim parlamentarnim izazovima u fazi pristupnih pregovora i u tom smislu,  Krivokapić  je informisao sagovornika  o aktivnostima koje se sprovode u Skupštini Crne Gore u cilju njene institucionalne pripreme za  nove evropske obaveze.

Obostrano je konstatovano da je od ključnog značaja  odgovoran pristup u realizaciji svih budućih faza na putu ka Evropskoj uniji.   

Sagovornici su ocijenili da je veoma važno nastaviti dobru i uspješnu parlamentarnu i  ukupnu saradnju između Crne Gore i Njemačke.