Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 04. januar 2014. 11:56

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić osudio napad na novinarku “DAN-a”

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić oštro je osudio jučerašnji napad na novinarku “DAN-a” Lidiju Nikčević u Nikšiću.

“Bez slobode medija i bezbjednog ambijenta za njihov rad Crna Gora će biti sve dalja od svog evro-atlantskog puta.

Ne smijemo dozvoliti da od države regionalnog lidera u integracijama postanemo prepoznatljivi kao zemlja u kojoj se u kontinuitetu atakuje na novinare i slobodnu riječ.

Država mora hitno pokazati svoju snagu i sposobnost da svoje građane učini bezbjednima, da pravo na informisanost bude zagarantovano.

Zato, efikasno i brzo otkrivanje ovog i ostalih slučajeva napada na predstavnike medija mora biti prioritet nadležnih institucija. Samo tako će država Crna Gora pokazati da su mediji jedan od temelja demokratskih procesa i da smo nesumnjivo i čvrsto na evroatlantskom putu.

Jedini način da rane zacijele novinarki Nikčević i svim ostalim poslenicima slobodne riječi je pravedna kazna za bijednike zadnje vrste koji napadaju iz mraka bezakonja.”

Ranko Krivokapić