Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 22. januar 2014. 17:10

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić oštro osudio upotrebu nasilja u Kijevu

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić oštro je osudio upotrebu nasilja u Kijevu koja je dovela do smrti tri protestanta u toku današnjeg dana.

“Izuzetno žalim zbog smrtnih slučajeva koji su nastupili za vrijeme današnjih sukoba u Kijevu. Ovi tragični događaji predstavljaju opasnu eskalaciju nemira koji su zahvatili Ukrajinu prethodnih neđelja i moraju poslužiti kao argument koji će uvjeriti i vlast i opoziciju, jači nego bilo koji međunarodni apel, da je konstruktivni dijalog neophodan.

Ponovo pozivam i policiju i protestante da se uzdrže od nasilja i provokacija. Vlada ima odgovornost da sprovede temeljnu i transparentnu istragu o tome kako je došlo do ovakvog ishoda demonstracija. Ona se takođe mora osloniti na oruđa demokratije da bi uspjela da se nosi sa aktuelnim izazovima.

U ime PS OEBS-a iskazujem spremnost, a imajući u obziru ogromno iskustvo PS OEBS-a u izbornim procesima i neregularnostima, da posredujem u dijalogu zarad mira i stabilnosti."

Ranko Krivokapić